Aleksandar Štrban

Rođen sam 1971 godine. Već sa 13 godina zaokupiralo me je interesovanje za fotografiiju, a već sa 14 dobio sam svoj prvi fotoaparat. Bila je to Laika.

I kao što to samo fotografija ume, polako me je uzimala pod svoje… Sve manje vremena provodio sam igrajući se sa vršnjacima a sve više igrajući se kamerom. Tako je i dan danas.

 

icon

Počeci

Profesionalno počinjem da se bavim fotografijom sa 20 godina, kada počinjem da radim u fotografskoj radnji gde učim tajne zanata i proničem u dubine rasvete i studijske fotografije uopšte. Paralelno sa studijskim radom počinjem sa fotografisanjem različitih svečanosti.

icon

Procenti

Iako su gotovo svaki predmet, biće ili pojava novi izazov za fotografsko oko, predmet mog interesovanja najčešće su fotografije ljudi, ali neretko i predmeta i prirode.

icon

Maturanti

Tokom dugog niza godina bavljenja fotografijom, imao sam priliku da fotografišem i retuširam veliki broj slika Pančevačkih maturanata. Crno-bele fotografije koje i danas stoje u vitrinama baka i deka i one kojima se najčešće vraćamo, a znače nam možda i najviše, unele su veliku pozitivnu tremu zbog težine koju ovakvo fotografisanje nosi. Ipak, redovni pozivi za fotografisanje ovih događaja govore u prilog kvaliteta i pouzdanosti iza koga stoje hiljade i hiljade fotografija.

icon

Svečanosti

Uporedo sa ovom vrstom fotografije, nastavljam terenski rad u šta spadaju različite vrste svečanosti kao što su svadbe, rođendani, krštenja, priredbe, itd.

icon

Video

2001 godine, uz fotografiju počinjem da se interesujem i za video materijal, uz intenzivan rad na video montaži. Ali fotografija i dalje ostaje moja prva ljubav.

icon

Smernice za budućnost

Uz profesionalnu karijeru fotografa, dužu od 20 godina, sebe i dalje gledam kao dete željno znanja i napretka. Neka tako i ostane…

S poštovanjem,
Aleksandar Štrban


Kvalitet usluga koje pružamo:

 

Iskustvo

Pouzdanost

Brzina

Saradnici

Oprema

Zadovoljni klijenti